Els escolars, públic rellevant de Tarraco Viva

Publicat dimecres 17 de Maig de 2017 12:20
  • Tere Ortega

La presència d’escolars a les activitats de Tàrraco Viva és constant en aquesta primera setmana del festival de Reconstrucció Històrica Romana.

A l’Antic Ajuntament, hi ha visites diàries i comentades sobre els Deus, faraons i mòmies a Egipte. L’Espai Turisme també s’obre a diari per projectar un audiovisual sobre Carthago Nova. Són activitats adreçades a milers d’escolars que passaran durant quinze dies pel festival dedicat a Roma.

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, s’ha mostrat satisfeta pel resultat de Tarraco Viva. Apel·la a l’orgull dels tarragonins i a l’autoconeixement dels seus orígens.

La cultura grega és enguany l’eix vertebrador de les activitats. El director del Festival, Magí Seritjol, diu que l’edició de l’any vinent serà la segona part de la present ja que quedaran moltes coses pendents d’abordar vinculades amb Grècia.

El catedràtic Joaquin Ruiz de Arbulo subratlla la importància dels Jocs Mediterranis per refermar la cultura tarragonina. Diu que són els països de la Mediterrània els que realment comparteixen la cultura tarragonina més enllà d’Europa.

Tarragona Ràdio ha traslladat aquest dimecres al matí la seva programació a la plaça del Pallol per parlar de Tarraco Viva durant quatre hores.