àudio notícia

Els esplais de la ciutat reobren aquest cap de setmana amb una sensació 'amarga'

Publicat dimarts 23 de Febrer de 2021 14:34
  • Tere Ortega
  • Joan Mercadé

Els esplais tarragonins reobriran aquest cap de setmana després d’un any on a causa de la covid han hagut d’alternar l’activitat online amb la presencial.

Ara, podran tornar a obrir portes després de mesos sense funcionar. El secretari de l’Alverna, Albert Villarroya, critica que només s’hagi permès l’activitat presencial als menors de 12 anys.

Ainhoa Mallafré, monitora de l’esplai La Grapadora de l’avinguda d’Andorra, lamenta també que no puguin accedir a partir de dissabte els usuaris d’ESO i Batxillerat. Mallafré reivindica el paper educatiu dels esplais més enllà de les escoles. Diu que són imprescindibles i que la reobertura ha estat una victòria amarga.

Mallafré explica les dificultats que han hagut de superar amb la majoria d’activitats telemàtiques. Ha estat l’única manera de continuar amb la seva oferta de lleure.

Villarroya defensa la seguretat dels esplais i assegura que es prenen totes les mesures de seguretat requerides: grups reduïts, aire lliure, mascaretes i neteja de mans.

Els esplais tornaran a una normalitat a mitges a partir d’aquest cap de setmana.