Arnau Bergadà
Estudiants d'Enginyeria Mecànica a la URV

Els estudiants d'Erasmus a Itàlia asseguren que la situació no és una 'apocalipsi'

Publicat dijous 27 de Febrer de 2020 11:35
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

Els alumnes de la Rovira i Virgili que es troben a Itàlia asseguren que la situació està lluny de l’apocalipsi. Arnau Bergadà estudia Enginyeria Mecànica a la URV i viu d’Erasmus a Torí, a uns 200 quilometres de la zona més afectada pel coronavirus.

Ha explicat a Tarragona Ràdio que s’han suspès les classes i tampoc han obert altres centres públics com els museus.

No obstant, Bergadà assegura que la situació és més normal del que arriba a fora de la península itàlica. Pels carrers, es poden comptar amb els dits d’una mà les persones que porten mascareta. Bergadà diu que la imatge està lluny d’una apocalipsi. Arnau Bergadà torna aquest dissabte de Torí a Tarragona, quan finalitza la seva estada de mobilitat.

En total, hi ha 29 estudiants de la URV a Itàlia. Tots ells es troben en bon estat de salut i cap ha decidit venir a Tarragona abans del previst.

El vicerector d’Internacionalització, John Style, ha explicat a Tarragona Ràdio, que l’Agència Erasmus ha declarat la situació de ‘força major’ i per tant, obre les portes al retorn dels alumnes que ho desitgin.

La Universitat Rovira i Virgili té 47 estudiants procedents d’Itàlia fent una mobilitat a Tarragona.

Tercer positiu

Salut ha confirmat el tercer positiu per coronavirus a Catalunya. Es tracta d'una dona de 22 anys de Tenerife que venia de Milà i estava passant uns dies a Barcelona. El viatge a Itàlia el va fer entre el 19 i el 25 de febrer. Llavors va volar cap a la capital catalana. Un cop aquí, es va adreçar a l'Hospital Clínic, on està aïllada en estat lleu. S'estudien els contactes estrets que ha pogut mantenir la jove. D'altra banda, hi ha 38 persones en aïllament domiciliari per contacte amb la primera dona infectada per coronavirus, i 14 més per contacte amb el segon. Els dos pacients, una dona italiana de 36 anys que viu a Barcelona i un jove de 22 també de la capital catalana, evolucionen bé.