Els experts aposten per treure el màxim benefici del nou tram del Corredor ferroviari

Publicat dilluns 13 de Gener de 2020 12:04
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

Els experts aposten per maximitzar els aspectes positius que tingui l’entrada en funcionament del nou ramal del corredor del Mediterrani i afrontar-ho com una oportunitat històrica pel territori que s’ha d’aprofitar.

El Coordinador del Màster en Planificació Territorial i professor de geografia i Turisme de la URV, Aaron Gutiérrez, ha explicat a Tarragona Ràdio que la situació li recorda al que es va viure amb la inauguració de l’Estació del Camp. Hi va haver moltes veus crítiques però cap solució. Considera que el territori no ha tingut capacitat d’incidir en la presa de decisions, especialment pel que fa als serveis de rodalies. Gutiérrez assegura que ara Tarragona ha de poder treure el màxim benefici d’aquesta nova infraestructura deixant enrere les lamentacions.

Des de la Plataforma Mercaderies per l’Interior, el seu portaveu, Eugeni Sedano qualifica d’incongruència la planificació ferroviària del territori. Critica que les mercaderies passin encara per les zones més poblades.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, considera que és negatiu que les estacions perifèriques perdin la Llarga Distància ferroviària però crida a trobar alternatives i implementar un servei directe cap a Barcelona. Planteja el servei d’autobusos amb la targeta multiviatge T-10/120 que proporciona descomptes als usuaris.

Recorda que el 80% d'usuaris de tren a Tarragona es desplacen a Barcelona.