Els gats ja superen els gossos a la Protectora d’Animals de Tarragona

Publicat dijous 22 de Agost de 2019 11:09
  • Tarragona Ràdio
  • Marta Madorran

El nombre de gats ja supera el de gossos a la Protectora d’Animals de Tarragona. Actualment, l’associació es fa càrrec d’uns 200 gossos i uns 250 gats. D’aquesta xifra, uns 45 gossos i uns 50 gats, estan en cases d’acollida perquè necessiten una atenció especial. Des de la protectora reclamen més col·laboració i suport per part de la ciutadania i especialment, de les administracions.

La membre de la junta de la Protectora, Núria Güell, ha explicat a Tarragona Ràdio que es tracta d’una associació de particulars sense ànim de lucre i que el conveni que tenen amb l’Ajuntament, no és suficient per fer front a les despeses i el manteniment de la protectora.

Un col·lectiu fonamental per la protectora són les cases d’acollida. Es tracten de persones que s’ofereixen a tenir cura, durant un període de temps, d’animals malalts, que s’estan recuperant d’alguna lesió o cries que necessiten que algú els doni el biberó cada poques hores.

La membre de la Protectora explica que enguany la cria de gats ha augmentat respecte a altres anys, fet que ha provocat que augmenti notablement el número que reben d’aquests animals. Pel que fa als gossos, Güell lamenta que els d’avançada edat, no siguin gairebé mai adoptats.

Des de la Protectora d’Animals de Tarragona destaquen la importància de fer campanyes per potenciar l’esterilització dels animals i així evitar cries no desitjades. Una de les tasques més importants, ha dit Güell, és fer pedagogia des de les escoles. Assegura que és essencial ensenyar a tenir respecte als animals i conscienciar als més petits que no són una joguina.