Els hotels de la ciutat arriben al 93% d'ocupació

Publicat dimecres 13 de Setembre de 2017 06:17
  • Laura Casas

Els hotels de la ciutat tanquen la temporada alta d’estiu amb una ocupació més elevada i amb un increment dels preus de fins al 10% respecte l’any passat. Amb dades ja tancades, l’ocupació ha estat del 93%, uns dos punts més si es compara amb l’agost del 2016. El juliol va ser històric i això ha fet que els establiments hotelers hagin registrat el millor estiu de la darrera dècada.

Així ho ha manifestat el president de l’Associació d’Hotelers de la Ciutat de Tarragona, Xavier Jornet, en una entrevista a Tarragona Ràdio. Segons Jornet, hi ha hagut una millora del mercat alemany -del client del centre d’Europa, en general-, de l’italià i del rus. El britànic s’ha mantingut estable i han caigut de manera pràcticament imperceptible els clients nacionals i francesos. Jornet diu que això s’explica perquè enguany les reserves han arribat amb més antelació.

L’estada mitjana s’ha mantingut però els hotels han facturat més. El preu mitjà ha pujat entre un 5 i un 10% respecte l’agost de l’any passat. Xavier Jornet explica que tot plegat s’ha produït tot i ser el primer estiu sense l’hotel Imperial Tarraco, que ha suposat la pèrdua d’un 15% de les habitacions que s’ofereixen a la ciutat. El president dels hotelers tarragonins celebra que en un parell d’any l’emblemàtic establiment ja pugui tornar a funcionar.

Xavier Jornet també espera que els mesos de setembre, amb Santa Tecla, i d’octubre siguin bons pel que fa a ocupació hotelera a la ciutat.