Els hotels de la ciutat preveuen un juliol 'fluix' i esperen arribar al 50% d'ocupació a l'agost

Publicat dijous 02 de Juliol de 2020 12:43
  • Laura Casas

Els hotels de la ciutat preveuen un juliol molt fluix i arribar, com a molt, al 50% d’ocupació a l’agost. Es mantenen a l’expectativa però admeten que no són optimistes, especialment per les moltes incerteses que encara planen sobre qui i com podrà viatjar. I la por a nous rebrots també s’ha instal·lat en molta gent que tenia previst fer vacances, tot i les mesures higièniques i de seguretat que han implementat.

El client que està arribant és català i espanyol i reserva amb molt poca antelació, un fet que complica la cosa a l’hora de fixar unes previsions a setmanes vista.

El president de l’Associació d’Hotelers de Tarragona Ciutat, Xavier Jornet, ha explicat a Tarragona Ràdio que ja es comença a veure més moviment de turistes però que la immensa majoria són de proximitat.

Francesos i britànics, mercats líders a casa nostra, s’ho estan pensant molt a l’hora de venir, tenint en compte que Espanya també ha patit molts contagis i hi ha una por, d’altra banda normal, a haver-se de quedar fent quarantena al país. Americans i russos no preocupen tant perquè els primers es reparteixen durant tot l’any i els segons ja estan de davallada en els últims anys. Jornet té clar que serà un estiu fluix. 
Parla d’arribar al 30-50% d’ocupació a l’agost quan en un any normal la xifra oscil·la entre el 90-95%.

Pràcticament tots els hotels de la ciutat ja han obert portes. La previsió és que el nou Imperial Tarraco ho faci de cara al setembre amb una imatge del tot renovada.