Els joves de Tarragona prenen consciència i es reuneixen en grups menys nombrosos respecte al juliol

Publicat dimecres 16 de Setembre de 2020 13:08
  • Joan Mercadé

Els joves de Tarragona comencen a prendre consciència de la pandèmia i es troben en grups menys nombrosos. Els col·lectius Joves agents de Salut i Komandos nits Q han tornat a sortir al carrer a conscienciar als joves i han pogut extreure aquestes conclusions. Ara, ho continuaran fent amb dos projectes paral·lels de la mà de l’Ajuntament per seguir explicant als joves diverses qüestions, incloses les del coneixement dels efectes del coronavirus.

Una de les membres del grup Komandos Nits Q, l’Inés Olondriz, ha comentat que els joves es continuen trobant a les nits, però en menor quantitat. Ara bé, han vist que es mantenen més les distàncies i que en general hi ha un major coneixement dels efectes del coronavirus.

En aquesta línia, el col·lectiu Joves agents de Salut han trobat que s’utilitzen més les mascaretes. Ells, a diferència de l’altre grup, fan sortides a les tardes i no a la nit. Per això, han vist diferències amb les conclusions de Komandos Nits Q. Veuen que els grups no s’han reduït i que els costa respectar les distàncies.

La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha destacat que s’han engegat dos projectes que volen seguir conscienciant als joves. Les recomanacions del coronavirus s’afegeixen a les quals ja es feien abans. Pretenen tenir un contacte més proper amb els joves.

Durant aquest mes de setembre ja s’han anat fent sortides en llocs d’oci nocturn, però es reforçarà per les festes de Santa Tecla. Les dues sortides principals es faran els dies 17 i 18 de setembre i el 21 i 22 del mateix mes. De normal, surten entre dos o tres dies a la setmana.