Els jugadors de l’Ibersol CBT realitzen treball individual a casa

Publicat dilluns 16 de Març de 2020 17:26
  • Tarragona Ràdio
  • Esports

L’aturada de les competicions i els entrenaments, i les mesures de confinament adoptades per les autoritats han obligat el primer equip del Club Bàsquet Tarragona a replantejar el seu planning d’entrenament. El cos tècnic de l’Ibersol CBT, encapçalat pels serveis de preparació física, han dissenyat un pla d’entrenament especial per a que la situació excepcional incideixi el menys possible en l’estat de forma dels jugadors. D’aquesta manera, les sessions de treball tenen lloc als domicilis de cada jugador i passen per dues vies.

Per una banda, la primera línia de treball passa per recuperar els jugadors que venien arrossegant alguna molèstia física. Aquests jugadors en concret disposen d’una sèrie d’indicacions específiques i individualitzades per tal de superar aquestes sobrecàrregues que arrosseguen degut a l’exigència de la temporada.

Per l’altra, els preparadors físics de l’Ibersol CBT, Rubén Llanos i Fernando Arias, han elaborat una rutina diària genèrica per a tots els jugadors, en la que faran un treball de manteniment d’uns 40 minuts diaris de durada, i en el que treballaran el tronc superior, el tron inferior, abdominals i core.

Pel que fa a l’alimentació, els jugadors segueixen una dieta sana i equilibrada, amb quatre àpats diaris per distribuir millor la ingesta, i també en quantitats més petites que les habituals. També es controla i es té en compte el descans dels jugadors.

Totes aquestes mesures poden variar segons com evolucioni la situació actual. El pla d’entrenament també es podrà veure modificat per garantir el bon estat de forma dels jugadors i que la transició a la rutina normal, quan pertoqui, sigui el menys dràstica possible.