Els Mossos no detecten casos de radicalització jihadista a les escoles de la demarcació

Publicat dimecres 16 de Novembre de 2016 12:41
  • Tere Ortega
  • Josep Suñé

Els Mossos no han detectat a Tarragona cap possible cas de radicalització jihadista a les escoles des què el passat juny es va posar en marxa a Catalunya un Pla Operatiu Específic antiterrorista en centres educatius.

La Generalitat va decidir impulsar el procediment, que necessita de la col·laboració dels professors, després dels atemptats de França i Bèlgica amb joves implicats que pertanyien a una segona generació d’immigrants i que, en alguns casos, havien experimentat una aproximació a l’integrisme intuïda pels seus mestres. L’absència d’un protocol va impedir que les sospites arribessin a les autoritats policials.

En els darrers mesos, els agents de la denominada Unitat Regional de Proximitat i Atenció als Ciutadans dels Mossos han visitat centres educatius de Tarragona per explicar a directors i professors el pla. Se’ls ha lliurat una guia que els pot ajudar a detectar casos d’alumnes que comencin un procés de radicalització. En una entrevista a Tarragona Ràdio, el sots-cap dels Mossos a la Regió Policial del Camp de Tarragona, Jesús Ruano, explica que els han arribat correus electrònics de centres educatius, que els han contrastat i que han comprovat que no es tractava d’una radicalització perillosa. Ruano diu que això no descarta que existeixin casos.

Catalunya continua en alerta terrorista 4 en una escala de 5. Això fa que s’intensifiquin els controls i vigilància al carrer i a les infraestructures on es reuneix un nombre important de gent.