Escola Miquel Sánchez

Els organitzadors de l'Sky Runner Carros de Foc anuncien al Pont de Mahoma que el 2015 no es farà

Publicat dijous 27 de Novembre de 2014 13:31
  • Muntanya
  • El Pont de Mahoma
  • Carros de foc
  • Josep Suñé

L'Sky Runner Carros de Foc es deixarà de fer el 2015. Ho ha avançat un dels seus organitzadors, Miquel Sánchez, al programa el Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio. Sánchez, guarda des de fa més de 30 anys del  Refugi Ventosa i Calvell, ha assegurat que la cursa ha perdut l’essència que tenia quan es va crear fa 14 anys.

L’any passat, l’Sky Rinner es va disputar a les acaballes del mes d’agost, amb més de 300 participants.

Sánchez ha recordat els inicis d’una prova que va sorgir espontàniament arran les visites mútues que es feien els guardes dels 9 refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Afirma que l’alt grau competitiu del participants els supera i, malgrat que no hi ha dorsals, aquest afany creu que va en detriment de l’esperit que des dels inicis havia marcat el recorregut, que era, sobretot, gaudir de la muntanya.  

L'Sky Runner travessava el Parc Nacional passant pels nou refugis guardats en menys de 24h, acumulant 4.600m de desnivell positiu, després d'aconseguir fer-ne 3.000 metres de positius i un total de 55 quilòmetres.

Tot plegat, amb un encant molt especial ja que es transitava a una alçada mitja de 2.400 metres, per una zona molt tècnica de blocs de granit, camins i tarteres.  

 

Va ser l'any 2000 quan es va iniciar aquesta aventura, en una primera edició en la que van participar tan sols 34 corredors, i cap dona. Des de llavors, la participació ha anat en augment i en les últimes edicions s’han superat els 300 participants, i entre ells també cada cop més dones.

Els participants, van aconseguir baixar el crono de la prova de les 12 hores de la primera edició, a les 9 hores i 27 minuts de les últimes edicions.

Amb tot, la tradicional travessa Carros de Foc, que enllaça els nou refugis – en aquest  cas, a peu- se seguirà fent, com sempre. Un recorregut que també va sorgir de la espontaneïtat dels guardes del refugis.  V