Els petits i mitjans comerços han d'oferir bons descomptes per competir amb les grans empreses

Publicat dimecres 08 de Gener de 2020 13:00
  • Tarragona Ràdio
  • Cristina Serrano

Segon dia de rebaixes i els petits i mitjans comerços segueixen oferint descomptes en els seus productes per competir amb els grans establiments. També per sobreviure a la nova tendència dels usuaris que s’esperen a les rebaixes per acabar de comprar els productes que tenien pensats per Nadal.

Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona, creu que les rebaixes aniran més o menys com l’any passat i que els dies forts seran els primers quinze dies de gener i de febrer. Fa una crítica als grans comerços, i reivindica que els petits i mitjans venen productes de primera qualitat, els mateixos que ja estaven a les botigues abans de començar les rebaixes.

Tot i això, veu la part positiva del comerç de proximitat i és que aquests engloben un conjunt de valors: la preparació del professional que els atén i uns productes de primera qualitat, entre altres.

El president del Fòrum de Calafell, Josep Soria, recorda que des de finals de novembre, pel Black Friday, i gairebé fins a mitjans de febrer, han d’estar de rebaixes, i no és una situació sostenible pel petit i mitjà comerç. A tota aquesta problemàtica se li suma les compres online, una competència molt forta pel sector. Nieto i Soria critiquen que d’aquesta manera, es perdin llocs de treball, però es mostren positius perquè ells ofereixen una atenció personalitzada, un tret característic que els negocis digitals no tenen.