Autor: ACN

Autor: ACN

Els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau seran reubicats a un refugi santuari

Publicat dilluns 12 de Agost de 2019 18:21
  • Tarragona Ràdio

La colònia de 36 porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau seran reubicats a un refugi santuari. En una primera fase, durant les properes setmanes, seran capturats en un operatiu conjunt amb la participació del Agents Rurals, Guàrdia Urbana i veterinaris especialitzats. Tot seguit seran sotmesos al control veterinari, amb analítiques i vacunes, se’ls inseriran xips i seran esterilitzats.

Catalogats com a fauna invasora, el consistori s’ha decantat per la reubicació primant el seu benestar així com la seguretat dels veïns.

La tinent d’alcalde de benestar animal i alcaldessa en funcions, Carla Aguilar, assegura que s’ha prioritzat la seguretat de la colònia buscant una solució ètica i estable en el temps.

Aguilar recorda que la situació és fruit d’una negligència, quan un exemplar i el seu fill van ser abandonats ara fa tres anys.

Es per això que les accions s’acompanyaran d’un estudi de la normativa actual de la tinença d’animals i un enduriment de les sancions, a més, d’una campanya per a la prevenció de l’abandonament d’animals amb especial atenció a les espècies exòtiques. La decisió s’ha pres de forma coordinada amb els departaments de Territori i Agricultura, així com amb entitats amb experiència en la matèria, com la Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) i l’Associació d’Avocats en Defensa Animal de Tarragona (ADAT).

En una segona fase, en col·laboració amb FADDA, es procedirà al trasllat al refugi santuari, on els porcs vietnamites gaudiran de millors condicions de vida i es facilitarà la seva adopció. La Fundació té sobre la taula tres propostes i estan estudiant quina és la millor. Andrea Torres, biòloga del departament d’animals salvatges de FAADA, diu que s’estaran en custòdia fins que siguin adoptats, en condicions legals, dignes i segures.

La segona opció que hi havia sobre la taula, defensada per alguna entitat animalista, consistia en mantenir-los al parc adaptant la Muntanyeta amb una delimitació de tanques. Opció que s’ha descartat, ha dit Aguilar, per la complexitat legal de mantenir un nucli zoològic al centre de la ciutat.

El cost de la reubicació i l’estada al refugi és d’uns 7.500 euros, que aportarà el consistori. Es calcula que en menys d'un any ja hauran pogut ser donats en adopció. De fet, segons FAADA, ja hi persones interesades.