Els portants de l’aigua inicien el seu camí cap al santuari de Sant Magí de Brufaganya

Publicat dilluns 12 de Agost de 2019 12:38
  • Sant Magí
  • Portants de l'aigua
  • Arnau Montreal
  • Tarragona Ràdio

Els portants de l’aigua de Sant Magí es preparen per a la baixada d’enguany cap al Portal del Carro amb moltes novetats. L’aigua la portaran un total de nou carros numerats amb unes matrícules fetes de xapes metàl·liques als laterals. Una altra novetat d’enguany és que el carro de les autoritats serà substituït per un de tragidors que lluirà el Penó dels Portants d’Aigua.

Aquest divendres els portants d’aigua de Sant Magí inicien el seu camí cap al santuari Sant Magí de Brufaganya. Dissabte a primera hora tornaran cap a Tarragona, passant per municipis com Pont d’Armentera, Santes Creus i Bràfim entre d’altres. Un recorregut de 64 quilòmetres, majoritàriament per asfalt, per on baixarà la tradicional aigua i alfàbrega. Diumenge a les sis de la tarda s’espera la seva arribada a la ciutat i a les set pujaran des de la Plaça de la Font acompanyats amb el seguici de Sant Magí cap al Portal del Carro.

Un dels portants de l’aigua de Sant Magí, Sergi Baches, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que de cara a l’any vinent volen editar unes figures amb la silueta de Sant Magí que deixaran a tots els pobles per on passen.

Per segon any consecutiu no hi haurà sorra als carrers de la ciutat per protegir les relliscades dels cavalls, sinó que aquests portaran un tipus de ‘sabata especial’ que els previndrà d’aquests incidents.