Els Premis Ones reconeixeran Juan Diego Botto i la tasca de diverses persones en la lluita contra la corrupció política

Publicat dijous 12 de Abril de 2018 17:54
  • Tarragona Ràdio

Els guardons, que organitza l'entitat ecologista tarragonina Mare Terra Fundació Mediterrània, s'han anunciat aquest dijous i es lliuraran en una gala el proper divendres 1 de juny a les 20 hores al Teatre Metropol de Tarragona.
En la seva 24ena edició, els Premis Ones tornaran a distingir persones, col·lectius o institucions que potencien iniciatives i projectes destinats a impulsar accions per a la defensa i millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans i el desenvolupament social.
A banda de Botto, defensor de la memòria històrica, també es guardonaran Ana Garrido, qui va possibilitar que es destapés el cas Gürtel, la màxima autoritat mundial sobre el linx ibèric, Miguel Delibes de Castro, o els periodistes d’investigació Patricia López i Carlos Enrique Bayo,que denuncien corrupció en els seus articles.
També es reconeixerà l'ONG tarragonina Moriah, que dona una segona oportunitat a persones afectades per addiccions.
Durant la gala es lliurarà un reconeixement al Club Rugby Tarragona per una iniciativa que pretén integrar nens i nenes en risc d’exclusió social.
També s’entregarà un premi a Salou per ser el  municipi de la Mancomunitat de Sirusa que més ha incrementat la generació de fracció orgànica.