Els pressupostos de 2021, a debat en el ple extraordinari d'aquest dimarts

Publicat dilluns 28 de Desembre de 2020 11:14
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

Els pressupostos municipals passaran aquest dimarts per un ple extraordinari que servirà per aprovar els comptes de 2021.

El projecte econòmic prosperarà amb el vot a favor ja confirmat dels socis d’ERC i ECP i amb el suport de la CUP i Junts per Tarragona. Seran 14 vots afirmatius suficients perquè la proposta tiri endavant.

El projecte preveu un increment de les inversions del 35%. Seran 17 milions d’euros que es destinaran a actuar en les principals matèries estratègiques de la ciutat i que passen pels serveis socials, l’educació, el patrimoni o la cultura.

El conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, defensa uns comptes de 163 milions 300 mil euros tenint en compte la despesa corrent i les amortitzacions. Això representa una caiguda de poc més d’un punt (1’04%) respecte el pressupost d’enguany. Fortuny ha assegurat que el projecte és realista i que servirà per reactivar la ciutat i cobrir les necessitats derivades de l’impacte de la pandèmia.

Junts per Tarragona votarà a favor dels comptes. El portaveu, Dídac Nadal, parla de pressupostos extraordinaris per a un any excepcional.

També hi votarà a favor la CUP. La decisió es va prendre després que s’acceptés una de les condicions: augmentar la partida d’ajuts d’urgència de l’Institut Municipal de Serveis Socials de fins a 500 mil euros. Laia Estrada.

Precisament la consellera i presidenta de l’Institut de Serveis Socials i portaveu d’En Comú Podem, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que són uns pressupostos necessaris, que faran possible la recuperació econòmica i que faran d’escut social necessari. Explica que hi ha un increment de 260 mil euros de la partida de serveis socials.

El PSC s’ha mostrat crític amb els pressupostos. La portaveu, Sandra Ramos, ha fet una contraproposta referent als ajuts de lloguer i plans d’ocupació i contra l’atur, entre d’altres coses. Destaca que desapareix el Festival de Dixieland.

El portaveu de Cs, Rubén Viñuales, critica que hagin conegut abans per la premsa el contingut detallat dels pressupostos. Es mostra especialment sorprès pel suport de la CUP.

Des del PP, la consellera Elisa Vedrina, també ha criticat no haver rebut amb antelació la proposta dels comptes municipals.

El ple dels pressupostos és telemàtic i comença a les 9h. El podreu seguir en directe a Tarragona Ràdio.

En el capítol d’inversions hi ha projectes nous com la plaça López Peláez i d’altres com la Porta Tarraco, per convertir la Volta del Pallol en un centre de visitants, o la Biblioteca de Torreforta.