Els primers a ser vacunats contra el coronavirus seran residents i personal sanitari de residències de gent gran

Publicat dimarts 24 de Novembre de 2020 14:40
  • ACN

El govern espanyol preveu immunitzar 2,5 milions de persones en una primera etapa entre el gener i el març. Es preveu vacunar contra la covid-19 en tres etapes i, en la primera, immunitzarà a residents i personal sanitari i sociosanitari de residències de gent gran i de persones amb discapacitat. Seran els primers a ser vacunats a partir del gener. En aquesta primera etapa, entre el gener i el març, també es vacunarà dos grups poblacionals més: A la resta de personal sanitari i a persones dependents no institucionalitzades. Es tracta d'uns 2,5 milions de persones de l'Estat espanyol. L'estratègia de vacunació contra el coronavirus aprovada aquest dimarts en Consell de Ministres estableix 18 grups poblacionals prioritaris en funció de la mortalitat, l'exposició a la malaltia, l'impacte socioeconòmic i la transmissió de la malaltia.

Ho ha explicat en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha explicat que la vacuna serà "gratuïta" i d'entrada no serà obligatòria.
La segona etapa de vacunació, entre el març i el juny, incrementarà progressivament les persones que seran vacunades i en la tercera etapa, a partir del juny, la previsió del govern espanyol és cobrir a tots els grups prioritaris.