Els primers autobusos articulats es veuran en un mes a la ciutat

Publicat dilluns 04 de Març de 2019 11:48
  • Tere Ortega
  • Josep Suñé

Els tres nous autobusos articulats de l’Empresa Municipal de Transports començaran a circular el mes vinent per la ciutat. Aquest dilluns s’han presentat els vehicles que faran possible que s’incrementin les places en els recorreguts amb més demanda a les hores punta. Són les línies 41, 42 i 54.

Es tracta de la primera fase de renovació de la flota que s’ha pogut iniciar tan bon punt s’ha acabat amb el rènting que obligava a les arques municipals a pagar cada any 2 milions d’euros. El Consell d‘Administració de l’EMT va aprovar la setmana passada la inversió de 2 milions d’euros que es destinaran a incorporar entre 8 i 9 autobusos articulats més que al novembre se sumaran als tres primers que funcionaran. La tinent d’alcalde i presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha explicat que era una notícia llargament esperada.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat que així s’inicia el camí cap a la gratuïtat de l’autobús. Ha destacat, d’altra banda, l’acceptació que està tenint la rebaixa del 25% amb 5 mil abonats que ja han adquirit la nova targeta. Els autobusos articulats que s’han presentat en un acte a l’Anella Mediterrània cobriran les línies més llargues. Tenen 155 places davant les 80 que ofereixen els vehicles normals.