Autor: Laia Solanellas/TarragonaDigital.Com

Autor: Laia Solanellas/TarragonaDigital.Com

Els rectes femorals protagonitzen la meitat de les lesions al Nàstic

Publicat dimecres 03 de Octubre de 2018 11:47
  • Nàstic
  • Esports
  • J.A.López / TarragonaDigital

El Nàstic i les lesions semblen un binomi impossible de separar les darreres temporades. L'equip grana ja ha vist en el poc que es porta jugat de campanya com nou dels 24 futbolistes del primer equip han patit problemes que els ha impedit en competir en algun dels vuit encontres oficials fins ara. La situació podria ser circumstancial si no fos perquè l'equip tarragoní acumula temps convivint amb les molèsties dels seus futbolistes. Cal destacar que fins a la jornada 31 de la campanya passada, el Nàstic no va afrontar un matx amb la infermeria buida per l'acumulació de lesionats. Enguany ja han caigut nou i quatre d'ells ho van fer per la mateixa causa: lesió al recte femoral.

Trobar un patró comú que pugui ser l'arrel del problema sembla difícil. Els comunicats mèdics del club informen de la lesió i no de la causa de la mateixa i un alt percentatge dels entrenaments són a porta tancada, fet que impedeix saber com es produeixen les molèsties. Fins ara s'han perdut algun duel oficial per lesió Javi Jiménez, César Arzo, Josua Mejías, Iván López, Ramiro Guerra, Javi Márquez, Manu Barreiro, Manu del Moral i Pol Valentín.

D'aquests nou jugadors, cinc (Del Moral, Barreiro, Josua, Guerra i Márquez) comparteixen diagnòstic: lesió al recte femoral esquerre o dret. Aquest múscul no és dels més habituals en les lesions dels futbolistes i una de les causes més comunes de producció es troba en el moment d'impacte amb l'esfèric. Els xuts a porteria, els rebutjos o les centrades són moments claus on el recte femoral pot prendre mal. Res a veure tindria que alguns jugadors com Ramiro Guerra arribessin més tard al club o tinguessin una preparació física inferior a la de la resta de companys. No seria l'origen però sí que podria afavorir la reproducció d'aquestes molèsties. Que dos davanters com Del Moral i Barreiro siguin part dels afectats podria deixar entreveure que es tractaria de lesions per xuts a porteria.

És més, en el cas de Josua Mejías, el futbolista es va lesionar contra el Rayo Majadahona. Amb els tres canvis ja produïts, el veneçolà va haver de seguir jugant lesionat. Cal recordar que el gol de la derrota arriba quan Mejías jugava de lateral dret i realitza un rebuig (impacte de la pilota) defectuós. D'allò que no hi ha dubte és que les lesions als rectes femorals no són les més habituals en el món del futbol (sí que ho són els dels bíceps femorals) i, que la meitat dels jugadors lesionats a can Nàstic siguin pel recte, ha de tenir un patró que el club ha de localitzar per evitar més mals en un futur.

El central valencià és una de les cares noves del darrer comunicat. Després de jugar els 90 minuts contra el Deportivo, Arzo torna a patir problemes al genoll dret. El futbolista ja ha viscut una situació similar després de jugar 29 minuts contra Las Palmas. Al retorn de l'equip del camp canari, Arzo va ser diagnosticat de sinovitis al mateix genoll. En aquesta ocasió encara es desconeix quina lesió pateix, després que el club informés estar pendent de les proves d'imatge per un diagnòstic exacte.

Pel que fa a la resta de l'actual infermeria nastiquera, segueixen recuperant-se Javi Jiménez, Ramiro Guerra, Pol Valentín, Josua Mejías, Javi Márquez i Pol Prats. La nota positiva del comunicat és l'absència d'Iván López, que es va perdre el duel davant el Depor per molèsties i l'alta mèdica d'un Manu del Moral que podria tornar a competir diumenge a Cadis.