Els Reis Mags desfilaran per la ciutat sense la companyia de cavalls

Publicat dimarts 02 de Gener de 2018 10:41
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

Els Reis Mags desfilaran per la ciutat sense la companyia d’animals. Enguany, els 12 cavalls muntats per romans no sortiran a la Cavalcada de Reis d’aquest proper divendres. Es tracta d’una decisió excepcional i que s’explica pel difícil relleu generacional i per motius de seguretat. Amb tot, la tradicional desfilada del 5 de gener lluirà com sempre amb unes carrosses recent pintades u amb la nova il·luminació estrenada l’any passat. Una de les novetats d’enguany és que Ses Majestats els Reis d’Orient estrenaran una nova ubicació des d’on donaran la benvinguda reial a tota la ciutadania. El balcó de l’edifici recentment rehabilitat del Pòsit acollirà els parlaments per, a continuació, iniciar la Cavalcada fins a la plaça de la Font.

L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18:15h al Serrallo. Com cada any arribaran per via marítima des de terres de l’Orient. Seguidament, des del Pòsit saludaran la ciutadania i a partir de les 19h començarà la Cavalcada, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i desfilaran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

Meritxell Gispert, presidenta de la Comissió de la Cavalcada, ha explicat a Tarragona Ràdio els canvis més significatius d’enguany.

L’itinerari que seguiran recorrerà el carrer Reial, la plaça dels Carros, pujarà per Apodaca, la Mitja Lluna, carrer Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet fins arribar a la plaça de la Font on seran rebuts per tocs dels clarins i timbales i l’Alcalde els farà el lliurament de les claus de la ciutat.

Fins aquest dijous, els Patges Reials s’instal·laran al Pati Jaume I des de les 6 de la tarda fins a les 8 del vespre per recollir les cartes que els nens i nenes de la ciutat adrecen a Ses Majestats els Reis Mags.