Els restauradors tarragonins consideren el toc de queda 'un cop més' mentre el sector turístic segueix preocupat per les reserves

Publicat dilluns 26 de Octubre de 2020 17:21
  • ACN

Els restauradors veuen el toc de queda i la limitació per servir comandes a domicili com un cop més que agreuja una situació molt delicada pel tancament decretat fa uns dies per la Generalitat. El president de l'Associació d'Empresaris Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado, reconeix que confiaven que amb el toc de queda el Govern permetés reobrir negocis i afirma que se senten enganyats.

Pintado recorda que el passat 14 d'octubre es van reunir amb el Govern i afirma que en la trobada l'executiu els va traslladar que "no descartava rectificar" sobre el tancament de bars i restaurants.
Reconeix que a dia d'avui no hi ha cap nova trobada sobre la taula i exposa que s'ha demostrat que els contagis en hostaleria són 3,5 de cada 100.

El president de l'AEHT afegeix que no han rebut cap ajuda de la Generalitat, i considera que la rebaixa dels lloguers no és cap suport de l'administració. D'altra banda, el sector turístic veu com les primeres reserves per l'any que ve no arriben.
El portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Xavier Guardià.

Ara, la preocupació dels empresaris ja està centrada en la temporada que ve. L'avenç del virus a tot Europa fa que els mercats estiguin aturats. Guardià comenta que en aquesta època de l'any i fins Nadal comencen a rebre les primeres reserves per a l'estiu vinent, especialment del mercat britànic. Ara, segons Guardià, està tot absolutament parat.

Guardià creu, però, que per al sector turístic el toc de queda en si no ha tingut un gran impacte.