Els robatoris a vehicles fan capgirar la tendència positiva pel que fa a delinqüència a la ciutat

Publicat dimecres 05 de Desembre de 2018 14:26
  • Laura Casas
  • Guàrdia Urbana

Tarragona reverteix la tendència positiva dels últims anys i els fets delictius s’incrementen un 14%. Entre l’octubre de 2017 i el de 2018 se n’han produït uns 12.400, prop de 1.600 més. Destaca l’augment experimentat pels robatoris a l’interior de vehicle, amb prop de 700 fets més que ara fa un any, i les estafes, que creixen en uns 400 casos. Amb tot, els furts continuen al capdavant. El balanç s’ha presentat en la Junta Local de Seguretat, amb uns cossos que no amaguen la seva preocupació per les xifres però que situen a la mitjana catalana i tendència que està experimentant el país en el seu conjunt.

El cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos al Tarragonès, l’inspector Vicenç Lleonart, detalla que el 50% dels fets delictius que s’han produït de més en l’últim any responen a robatoris a vehicles. Sosté que és un tipus de delicte que genera sensació d’inseguretat però que estan perseguint amb un increment de la vigilància. Explica que es tracta de delinqüents habituals que en molt poc temps ja tornen a estar al carrer. 

També han pujat els delictes contra la seguretat viària o contra el patrimoni i han baixat els de lesions o contra les persones. D’altra banda, durant el primer any de les càmeres de videovigilància de la Part Baixa s’han requerit imatges en 27 ocasions per robatoris amb violència o danys a vehicles estacionats. La Guàrdia Urbana estudiarà la necessitat d’instal·lar més dispositius en punts com urbanitzacions o nuclis més aïllats.