Els sindicats alerten que a la demarcació estan en perill uns 150 llocs de feina a Correus

Publicat dilluns 04 de Desembre de 2017 12:29
  • Laura Casas

Els sindicats alerten que a la demarcació de Tarragona estan en perill uns 150 llocs de feina a Correus. Des de l’any 2007 i com a conseqüència de la crisi ja s’ha perdut una xifra similar de places a les comarques tarragonines. Hi ha poblacions de la Ribera d’Ebre, la Conca de Barberà o el Baix Penedès on no s’atén correctament la demanda com a conseqüència de retallades anteriors. UGT i CCOO acusen el govern espanyol de desídia i d’afavorir el desmantellament del servei postal públic. Reclamen a l’Estat que compleixi els compromisos contrets de recuperar el finançament acordat -el pressupost ha passat dels 180 milions d’euros del 2015 als 60 MEUR d’enguany- i que tiri endavant el Pla Estratègic, bloquejat des de fa anys. Els sindicats avisen que si no s’atenen les seves demandes iniciaran un procés de mobilitzacions al territori.

Enrique Martín, secretari del sector postal d’UGT a Tarragona, explica que van acumulant retallades i una creixent precarització de les condicions de feina.

El seu homòleg de CCOO, Ramon Romeu, recorda que la situació és cada cop més greu i que temen més retallades després d’haver perdut dos terços del finançament del Servei Postal Públic. Reclama un pla d’Estat que asseguri la prestació d’aquest servei universal independentment del govern de torn.

CCOO i UGT adverteixen que si el Govern espanyol manté la desídia iniciaran un procés de mobilització gradual i obert a la resta d’organitzacions sindicals.