Els sindicats avisen d’una primavera calenta a Correus si l’Estat no en garanteix la viabilitat

Publicat dilluns 19 de Març de 2018 12:34
  • Laura Casas

Els sindicats avisen d’una primavera calenta a Correus si l’Estat no en millora el finançament i posa fi a les retallades. No descarten anar a vaga general. Els 800 treballadors que l’empresa pública té a la demarcació estan cridats a unes mobilitzacions que s’han de concretar però que, si res no canvia, s’engegaran de cara al maig. L’objectiu és que es duguin a terme de manera gradual per pressionar perquè el govern central compleixi amb els compromisos pactats.

CCOO, UGT, CSIF i el Sindicat Lliure, organitzacions que sumen el 85% de la representació dels treballadors de Correus a nivell estatal, s’han aliat per impulsar mobilitzacions conjuntes durant la propera primavera. Els sindicats denuncien les retallades de finançament que venen patint des de fa anys i que temen que vagin a més segons les previsions dels Pressupostos Generals per enguany.

Ramon Romeu, secretari provincial de la secció sindical de CCOO a Correus, explica que la situació amenaça 150 llocs de feina al conjunt de la demarcació. Recorda que les condicions laborals s’han anat degradant fins al punt que, actualment, un 35% dels treballadors tenen contractes eventuals. Els sous han minvat i les jornades s’han anat escurçant.

Enrique Martín, secretari del sector postal FeSP-UGT a Tarragona, denuncia l’incompliment dels compromisos per restituir el finançament perdut. Diu que el sentiment és d’asfíxia.

Els sindicats alerten que la ciutadania ja està patint els efectes de l’empitjorament del servei, especialment en zones com la Ribera d’Ebre, l’Alt i el Baix Camp o la Conca de Barberà.