Els sindicats parlen de seguiment 'massiu' a la primera vaga general de la petroquímica de Tarragona

Publicat dimecres 19 de Febrer de 2020 07:27
  • ACN

Els sindicats afirmen que el seguiment de la vaga a la petroquímica tarragonina està sent massiu. De fet, segons CCOO, seria del 100%, sense incidents destacables i amb els serveis mínims entrant a les empreses amb normalitat. Uns 11.000 treballadors estan cridats aquest dimecres a l’aturada al complex petroquímic de Tarragona. CCOO i UGT lideren la primera vaga del sector petroquímic tarragoní per reclamar més seguretat a les empreses, arran de l'explosió a IQOXE del 14 de gener passat. Els convocants també demanen a les administracions una millor informació en cas d'emergència. La vaga ha començat a dos quarts de cinc de la matinada i durarà 24 hores. Hores d’ara segueix tallat l'accés al polígon nord, la T-750 a la Pobla de Mafumet.

Els líders catalans dels sindicats s’han desplaçat a Tarragona per donar suport als seus companys. Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, diu que la reforma laboral ha portat precarietat i que això ha afectat la seguretat d’un sector sensible com el químic.

A les set de la tarda hi ha prevista una manifestació pel centre de Tarragona oberta a la ciutadania. Començarà a la plaça Imperial Tarraco i davant la seu de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i acabarà davant la delegació del Govern sota el lema 'Volem seguretat, informació i coordinació'.