Els sindicats treballen per aconseguir que la vaga del 19 de febrer a la Indústria Química sigui un èxit

Publicat dilluns 10 de Febrer de 2020 14:02
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

Els sindicats celebren aquesta setmana assemblees de treballadors per aconseguir un elevat seguiment de la vaga del 19 de febrer a la Química. Les centrals confien que l’aturada de 24 hores serà secundada massivament per tots els sectors vinculats amb la gran industria. Les primeres espases de CCOO i UGT seran aquests dies a Tarragona per a preparar la protesta que va sorgir després de l’explosió a IQOXE d’ara fa un mes. El secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo, i el líder català del sindicat, Javier Pacheco, participaran en l’assemblea que es farà aquest dilluns a la tarda al Centre Cívic de Torreforta.

Dimarts serà el torn d’UGT que portarà a la ciutat al seu número 1, Josep Maria Álvarez, i al secretari general a Catalunya, Camil Ros.

Tenen clar que la indústria Química ha de ser forta i segura. Per aconseguir-ho, demanen que s’enforteixin les condicions laborals dels treballadors i denuncien que cada vegada hi ha més empleats temporals. El secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona, José Manuel Martín, exigeix una major coordinació i transparència.

El secretari general d’UGT a Tarragona, Joan Llort, vol que s’obri una reflexió a tots els nivells i lamenta que no hi hagi hagut autocrítica per part dels responsables d’IQOXE. Critica que s’hagin devaluat les condicions laborals a la Gran Indústria en els últims anys.

Onze mil treballadors estan cridats a secundar la vaga de dimecres dia 19 que culminarà a la tarda amb una manifestació organitzada per les entitats veïnals.