Els sindicats valoren positivament la jornada de vaga a la petroquímica

Publicat dimecres 19 de Febrer de 2020 20:47

Els sindicats han valorat positivament la jornada de vaga a la petroquímica tarragonina.
Les protestes d'aquest dimecres al sector arran l'explosió a Iqoxe han transcorregut sense incidents i amb un seguiment que s'ha mantingut en el 100%, segons els líders dels sindicats convocants.

UGT i CCOO han assegurat que s'ha aconseguit buidar les fàbriques i que només el personal dels serveis mínims decretats ha accedit als seus llocs de treball. La primera vaga de 24 hores exclusiva del sector ha arribat després de l’explosió a IQOXE que va provocar tres víctimes mortals amb el lema 'Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat!".

En una compareixença aquest dimecres a la tarda a les portes de l'AEQT, el secretari general de la UGT al Camp de Tarragona, Joan Llort, ha explicat que la vaga ha tret a la llum pública la situació de precarietat laboral que viu el sector i ha tornat a fer palesa la necessitat de recuperar el Plaseqta al territori.

La màxima responsable de CCOO a Tarragona, Mercè Puig, ha fet una bona valoració de la jornada de vaga al sector. Assegura que sindicats i ciutadans han fet seves les reivindicacions d'un polígon químic més segur i han demostrat que el Camp de Tarragona ha dit prou.

Durant bona part del matí s'ha tallat la N-240 a Perafort i la T-750 a la Pobla de Mafumet.
L’AEQT ha denunciat que en alguns casos tant al polígon Nord com al Sud no s’hagi permès accedir amb normalitat a les instal·lacions a personal que formava part dels serveis mínims acordats.