Els treballadors de Bic Graphic, optimistes un any després de l'ERO

Publicat dimecres 07 de Febrer de 2018 11:35
  • Tere Ortega

Un any després de l’expedient de regulació d’ocupació aplicat a Bic Graphic, els 251 treballadors que queden a l’empresa tarragonina observen el futur amb més optimisme.

Asseguren que els canvis organitzatius fan que la companyia sigui més competitiva i més adaptada a les necessitats d'un sector amb dificultats.

La presidenta del comitè d'empresa, Rebeca Morillo, assegura que la situació continua sent dura després de l'escenari crític plantejat ara fa un any amb un ERO que va afectar 120 treballadors. Al final van ser 118, segons ha explicat Morillo. Diu que la direcció de l'empresa ha optat per fer inversions per convertir el producte en més competitiu.

La primera proposta de l'empresa va ser despatxar 136 persones d'una plantilla de 378. Les mobilitzacions dels treballadors del Polígon Entrevies i el suport social i polític van obligar a reduir la xifra d'acomiadaments. Segons Morillo, la clau va ser la lluita al carrer.

Les indemnitzacions pactades per als afectats per l’ERO van ser de 45 dies per any treballat, per un màxim de 42 mensualitat fins a febrer de 2012 i, a partir d’aquesta data, de 33 dies per any treballat i un màxim 24 mensualitats.