Els veïns de Cala Romana exigeixen que s’instal·li de manera immediata un semàfor a l’alçada del Tennis Tarragona

Publicat dijous 08 de Novembre de 2018 11:36
  • Laura Casas

Els veïns de Cala Romana exigeixen que s’instal·li de manera immediata un semàfor a l’N-340 a l’alçada del Tennis Tarragona. Aquest dimecres hi perdia la vida l’exregidor de Torredembarra Ignasi Duran en un accident de trànsit. Ara bé, fa molt de temps que reivindiquen solucions perquè es tracta d’un punt negre molt conflictiu pel que fa a la mobilitat.

Els veïns de Cala Romana esperen que aquest darrer incident faci recapacitar les administracions. Fins el moment, segons afirmen, el Ministeri de Foment, titular de la via, ha desatès les seves demandes perquè el tram en qüestió s’ha de traspassar a l’Ajuntament. Al mateix temps lamenten que el consistori no hagi pressionat prou perquè l’Estat col·loqui el semàfor abans d’assumir el manteniment de l’N-340 al seu pas per Llevant.

La via és de titularitat estatal, però l’ajuntament i el Govern de l’Estat negocien el seu traspàs des de fa gairebé 10 anys, des de la rotonda de la Via Augusta fins a La Móra. Segons el consistori, s'ha sol·licitat en dues ocasions a l'Estat la instal·lació d'un semàfor a Cala Romana: la primera el 2012 i, la segona, el 2014.

El president de l’Associació de Veïns de Cala Romana, Lluís Banyeres, ha explicat a Tarragona Ràdio que en aquell punt no hi cap una rotonda i que el semàfor és l’única solució possible. Sosté que la mobilitat és molt complexa i que ja no poden esperar més.

Aquest dijous, l’entitat veïnal es reunirà per analitzar quines mesures o accions emprenen per pressionar les administracions perquè posin solució al tema.

L’accident d’aquest dimecres va tenir lloc cap a tres quarts de cinc de la tarda. Ignasi Duran, de 40 anys, conduïa la motocicleta i es va veure involucrat en un xoc frontal amb un tot terreny. Va ser regidor al consistori torrenc entre els anys 2011 i 2015, després d'haver accedit a l’Ajuntament com a cap de llista del Grup d'Independents per Torredembarra.