Els veïns de la zona afectada pel foc del Camí de l'Àngel demanen mesures per evitar nous incendis

Publicat dimarts 06 de Agost de 2019 11:30
  • Tere Ortega
  • Josep Suñé

Els veïns de la zona afectada per l’incendi del Camí de l’Àngel reclamen mesures per evitar que situacions com la d’aquest dilluns es puguin repetir. Demanen especialment que es netegin els boscos que els envolten. Una petició que també fan seva els responsables del Centre de Paràlisi Cerebral de la Muntanyeta. En aquest indret, les flames van arribar fins a la tanca on es fan activitats terapèutiques amb cavalls. La fusta ha quedat malmesa però la directora de la Muntanyeta, Maria Pérez, ha explicat que el més urgent és actuar perquè no hi hagi nous incendis. Recorda que són una comunitat vulnerable amb dificultats de mobilitat. Dilluns, els 23 usuaris del centre van estar confinats fins que els bombers van autoritzar la seva sortida.

Vint-i-quatre hores després del foc, els veïns comencen a avaluar els danys que han provocat les flames. Alejandro Esquinas viu a tocar del lloc a on va arribar el foc. A casa seva han trobat vidres trencats, joguines desfetes o material electrònic desintegrat per la calor. Van utilitzar 3 mil litres d’aigua per sufocar el foc que s’apropava a la parcel·la.

Operaris d’ENDESA treballen per reparar els desperfectes del foc que va tirar a terra suports de fusta i formigó i que va deixar sense llum 1.500n usuaris. Es va contractar un grup electrogen que va permetre recuperar el subministrament elèctric. La tècnica de la companyia, Carme Cárdenas, ha relatat les dificultats que troben a causa de l’orografia del terreny, amb molta roca.

Els agents rurals investiguen els causes que van originar el foc que ha cremat 5’6 hectàrees.