Els veïns de Parc Riu Clar perden de vista el polèmic tòtem publicitari

Publicat dijous 12 de Juliol de 2018 11:03
  • Laura Casas

El tòtem publicitari de Parc Riu Clar ja és història. La polèmica estructura ha estat desmuntada, posant fi a la lluita veïnal d’aquest barri de Ponent. Feia dos anys i mig que ho perseguien. Una grua de grans dimensions i tres operaris han dut a terme les tasques per enretirar el tòtem.

Després d’una llarga lluita per part de l’associació de veïns, l’abril de l’any passat la Junta de Govern Local va acordar ordenar a l’empresa que en el termini d’un mes eliminés el tòtem, de 17 metres d’alçada. Prèviament, ja se li havia tombat el recurs per donar legalitat a aquesta estructura. El propietari no el va treure i es va procedir a tapar la publicitat i a tallar el subministrament elèctric. També es va col·locar una tanca perimetral, tasques que l’ajuntament també va assumir de manera subsidiària. L’objectiu era, a la vegada, evitar que els adolescents s’enfilessin al tòtem, com havia passat en alguna ocasió.

Josefa Rodríguez, presidenta de l'associació de veïns de Parc Riu Clar, ha explicat a Tarragona Ràdio que estan molt contents després del periple que han passat.

Des de l’ajuntament, valoració positiva, també, per part del tinent d’alcalde d’Urbanisme. Josep Maria Milà explica que el tòtem era il·legal i que amb la seva retirada es tanca un tema que s’ha encallat a nivell administratiu.

L’operació l’ha dut a terme el mateix propietari, instat pel consistori des de feia molts mesos.