Els veïns del Parc Francolí no abandonaran les mobilitzacions tot i l’adjudicació de les obres del Centre Obert

Publicat dijous 07 de Novembre de 2019 11:18
  • Laura Casas

Els veïns del Parc Francolí no abandonaran les mobilitzacions tot i l’adjudicació de les obres del Centre Penitenciari Obert. No llencen la tovallola i, de fet, aquest dijous es tornaran a manifestar en contra de la construcció de l’equipament. L’Associació de Veïns Parc Francolí pensa que l’arribada d’aquest centre farà créixer la inseguretat a la zona i creuen que el Centre Obert hauria d’anar en un altre indret. Recorden que a la zona hi ha un parc, una escola i una llar d’infants. Seguiran amb les protestes tot i entendre que la seva lluita es complica. Mentrestant, també reclamen a l’Ajuntament que impulsi diferents actuacions per tal de millorar la seguretat. Per exemple, demanen més punts de llum.

La secretaria de l’AAVV Parc Francolí, Roser Barrio, ha explicat a Tarragona Ràdio que el seu no és un problema de barri, sinó de ciutat. Reclama que se’ls escolti i poder fer aportacions al projecte. La manifestació sortirà a les 19h des del solar on està previst l’equipament, al costat de la comandància de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana.

Obres adjudicades
La Generalitat ha adjudicat les dues primeres fases de construcció del Centre Penitenciari Obert. La primera fase, valorada en 2,3 MEUR, inclou els moviments de terres i la construcció de l’estructura general de l’edifici. Els treballs està previst que comencin al desembre, segons fonts del Departament de Justícia. La segona fase, que començaria el juliol vinent i té un termini d’execució de tretze mesos, consistirà en la finalització de l’edifici, els acabats interiors i les instal·lacions, per un import de 6,8 MEUR.

El centre obert està dissenyat per al tractament dels interns en règim de tercer grau, que actualment compleixen condemna a l'antiga presó de la ciutat. Tindrà capacitat per a 150 interns i serà l'únic de tota la demarcació de Tarragona.