Els visitants del Museu Bíblic ja poden accedir al nou jardí, presidit per les estàtues d’Abraham, Sant Pau i Sant Fructuós

Publicat dilluns 21 de Gener de 2019 12:54
  • Laura Casas
  • Núria Cartanyà

Els visitants del Museu Bíblic ja poden accedir al nou jardí, presidit per les estàtues d’Abraham, Sant Pau i Sant Fructuós. S’ha enllestit la primera fase del projecte, que va arrencar al setembre de 2017. La segona fase suposarà l’obertura al públic general d’aquest espai que vol esdevenir zona de reflexió i diàleg. S’hi podrà accedir directament i de manera lliure des del carrer de les Coques. La previsió és que estigui enllestit entre finals d’enguany i principis de 2020.

El Jardí Bíblic compta amb una estàtua del bisbe Sant Fructuós, obra del tarragoní Bruno Gallart, coautor amb Josep Maria Subirachs de les portes de la Sagrada Família. De fet, l'escultura, realitzada amb marbre travertí i carrara i que té un pes de prop de 1.300 quilos, havia d’instal·lar-se al temple barceloní però va quedar al marge amb una modificació del projecte. A més, també s'ha col·locat a l'interior del pati una olivera centenària, el primer dels arbres que integren el futur Jardí Bíblic.

El director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, explica que s’hi podran trobar 13 espècies ben senyalitzades en l’aposta de l’equipament per obrir-se encara més a la ciutadania.

La primera fase de les obres del Jardí Bíblic quedarà inaugurada aquesta tarda, a les 19h, amb la benedicció de les estàtues a càrrec de l’arquebisbe, Jaume Pujol.

L’11 de febrer també està previst que comencin les excavacions arqueològiques al subsòl del Museu per documentar una exedra. Hi ha la voluntat d’obrir un centre d’interpretació en aquest punt de la Part Alta amb tants segles d’història.