Els voluntaris de Protecció Civil insisteixen que cal continuar confinats i recorden les sancions

Publicat dimarts 24 de Març de 2020 11:21
  • Miguel González
  • coronavirus

Una quarantena de voluntaris de Protecció Civil segueixen recorrent els carrers de la ciutat per recordar a la població la importància de quedar-se a casa mentre duri l'estat d'alarma pel coronavirus.
Des del passat dissabte 14 de març i coincidint amb l'inici de la crisi sanitària, els voluntaris treballen per torns donant suport a la Guàrdia Urbana avisant a la població per megafonia de la necessitat de confinar-se per evitar el contagi i la propagació del virus. Tres vehicles, amb dues persones degudament autoprotegides a l'interior, recorren els carrers dels barris des de Ponent fins a Llevant.
Els missatges que es transmeten han variat amb els dies i ara incideixen en agrair a la població que es quedi a casa i recorden a les persones que estan al carrer que poden ser sancionades.
El president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona, Lluís Mangrané,
explica que els primers dies de confinament detectaven força gent pel carrer, si bé ara el canvi s'ha notat i la gent fa cas de les recomanacions.
Amb tot, deu dies després d'haver iniciat les rondes, Mangrané segueix defensant la necessitat de recordar a la ciutadania la necessitat de confinar-se pel bé comú.

Mangrané assegura que la tasca informativa s'allargarà el temps que calgui mentre duri l’estat d’alarma.
Els voluntaris de Protecció Civil també duen a terme tasques de logística donant suport a hospitals, forces de seguretat i cossos d'emergència en la recollida i distribució de material sanitari.