Ematsa treballa per restablir al 100% el tractament de depuració de les aigues residuals de la planta sud

Publicat dimecres 10 de Juliol de 2019 10:28
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

Conseqüència, molt probablement, d’aquest incendi, es va produir un incident a la depuradora d’aigües residuals de Tarragona Sud que va afectar el reactor biològic. El tema també s’ha tractat a la Junta de Portaveus d’aquest dimecres. Segons l’Ajuntament, els tècnics d’Ematsa van detectar la presència d’escuma en una de les basses que intervenen en el procés de depuració de les aigües residuals urbanes i que va afectar els microorganismes depuradors del reactor biològic.

Aquest dimarts, des d’Ematsa es va procedir a incorporar nova biomassa al reactor, un seguit de fangs nous procedents de la depuradora Nord que han facilitat la recuperació progressiva dels microorganismes necessaris per la correcta depuració final de les aigües urbanes.

El portaveu de l’equip de govern, Xavi Puig, ha explicat que les anàlisis que s'estan fent no mostren indicadors tòxics a la sortida de la depuradora al mar. Deixa clar que l’incident no afecta en cap cas l’aigua de consum.

S’espera recuperar la normalitat de la última fase al reactor biològic al llarg d’aquesta setmana i restablir al 100% el tractament de depuració de les aigües residuals.

L’Empresa Municipal Mixta d’aigües ha estat en contacte en tot moment amb l’Agència Catalana d’Aigua i també s’ha informat a l’Autoritat Portuària de Tarragona.