Emilio Viqueira: «Nano és la millor opció per trobar l'estabilitat que necessita el Nàstic»

Publicat dilluns 05 de Febrer de 2018 17:53
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio

El director esportiu grana analitza al Sempre Nàstic el darrer mes de gener on s'han corregit els dèficits de la plantilla i on s'ha produït la destitució de Rodri i l'arribada de Nano

 

El Nàstic busca calma i serenor per establir els fonaments del projecte esportiu que ha de consolidar el club a Segona Divisió. Després d'una primera meitat de temporada on el 'projecte Carreras' va durar quatre jornades i on el 'projecte Rodri' ha durat vint encontres però tenint el mateix desenllaç, el conjunt grana vol haver encertat amb la incorporació de Nano per posar els fonaments del Nàstic del futur: «Nano és la millor opció per trobar l'estabilitat», ha explicat el director esportiu Emilio Viqueira al Sempre Nàstic d'avui dilluns.


Amb Rodri «les sensacions no eren bones, vam crear un clima on jugar a casa era en un dolor. No era culpa d'ell, ni dels jugadors ni de l'afició, però el partit del CF Reus ens va fer mal. Hem fet bons partits amb Rodri però dissabte davant el Cádiz vam imprimir un ritme fort. Això és el que vol veure la gent», assegura Viqueira.

 

Autocrítica
Emilio Viqueira no s'amaga i és contundent a l'hora de fer autocrítica: «El primer responsable de l'àrea esportiva sóc jo i assumeixo la meva responsabilitat», tot i que ràpidament afegeix que «hem anat complint els objectius i fer-ho és molt difícil». Després que Rodri s'acomiadés del vestidor, el gallec va dirigir-se a la plantilla i els va dir que «tots ens hem de mirar en què hem fallat, jo el primer».

 

L'elaboració del Nàstic 2018-2019
Després de quasi una dècada arrossegant un deute que ha condicionat les confeccions de les plantilles, el conjunt grana viurà l'estiu vinent el primer cop on es podrà formar una plantilla sense haver de pensar a eixugar els deutes i donant més marge de maniobra al director esportiu. En aquest sentit, Emilio Viqueira ha explicat al Sempre Nàstic d'avui que «el club es quedarà a deute zero i el Consell haurà de decidir si apostar per un Nàstic que vagi a més o com fins ara».


El mateix gallec ha assegurat que «el president i Rodri (Promoesport) estan disposats» a fer un pas endavant i invertir més diners que fins ara en la confecció de la pròxima plantilla si es continua a Segona Divisió, fet que Viqueira celebra perquè «això ajuda, tant de bo tinguem més recursos econòmics, em facilitarà la feina».

 

Tancat el mercat d'hivern, s'obre el període de renovacions
Viqueira ha fet balanç d'un mes de gener on, després de realitzar sis fitxatges, «hi ha una competència molt gran en totes les places i això és positiu». El director esportiu grana creu que «encara podem fer bones coses» en el que queda de lliga però ja pensa en el futur a l'hora de tancar les renovacions dels futbolistes que acaben contracte. El club té paralitzada, a hores d'ara, les negociacions amb Sergio Tejera: «Hem parlat amb ell fa temps. Sap que és molt estimat i que volem que es quedi. Ja sap que volem d'ell» ha explicat un Viqueira que ha avisat que «algunes renovacions les hem volgut fer però encara no ha pogut ser».

 

El següent a la llista d'objectius per renovar sembla Xavi Molina. El capità i futbolista que acumula més temps dins del vestidor és un dels objectius d'Emilio Viqueira per tancar la seva renovació: «Xavi ha demostrat que és un mirall en tot. Ara que ha passat el mercat de gener, ens asseurem». El gallec ha donat per pràcticament impossible que Álvaro Vázquez segueixi a Tarragona la pròxima temporada mentre que ha anunciat que Alberto Varo «el tindrem aquí, al juliol ha de tornar. El que estem fent amb els joves és molt important perquè han de sortir i jugar».