Empresaris ebrencs lamenten que el Procicat mantingui la restricció de la mobilitat comarcal

Publicat dilluns 22 de Febrer de 2021 06:49
  • ACN (Mar Rovira)
  • coronavirus

L'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE) lamenta que el Procicat hagi mantingut la majoria de les restriccions una setmana més. Els empresaris demanaven amb urgència que les quatre comarques esdevinguessin una unitat comarcal per permetre la mobilitat arreu de la regió, tal com passa amb l'Alt Urgell i Andorra.

La presidenta de l’Associació, Maria José Fernández, ha argumentat que estan decebuts. Ha explicat que la regió té unes particularitats que no tenen a Barcelona. Entenen que allà s’hagin de mantenir les restriccions, però considera que aquí s’hauria de fer una lectura de territori. Fernández ha reconegut que la situació és límit.

Tant els empresaris ebrencs com els del Priorat es queixen que el Govern no hagi sentit les seves demandes a l'hora de fer flexibles les restriccions. Aquest divendres el Procicat va prolongar set dies més la majoria de les mesures, com el manteniment dels horaris de la restauració o la limitació de la mobilitat en l'àmbit comarcal, i només ha permès reprendre les activitats extraescolars i de lleure dels més petits.

El president de Priorat Enoturisme, Roger Felip, ha lamentat la vigència d’aquestes mesures i reclama a les autoritats que mirin, per exemple, les mesures acordades a la Comunitat Valenciana.

Tot i que els empresaris respecten les decisions del Procicat, consideren que es troben en una situació "límit". Diuen que "des del punt de vista econòmic i empresarial no són bones notícies. Demanen que les mesures siguin més lleus, perquè consideren que no són els culpables del que està passant".