Antonio Chacón
president Comitè d'Empresa

EMT i treballadors signen la pau

Publicat dimarts 15 de Maig de 2018 11:23
  • Tere Ortega
  • Laura Casas

Empresa i treballadors han signat l’acord que desconvoca les mobilitzacions previstes aquest mes als autobusos municipals.

En la reunió mantinguda aquest dimarts l’EMT i el comitè d’Empresa han arribat a una entesa pel que fa a les qüestions laborals i de renovació de la flota.

L’empresa ha acceptat pagar a la totalitat de la plantilla el concepte de productivitat i l’any vinent s’inclouran els 25 minuts que es destinen a la posada a punt dels vehicles cada dia.

Pel que fa a la qualitat del servei, s’ha acordat que els autobusos no superin mai una antiguitat de quinze anys i, a més, l’empresa es compromet a reparar la flota actual. Precisament aquest tema es portarà divendres al plenari previst.

El president del Comitè d’Empresa, Antonio Chacón, ha confirmat que queden desconvocades les mobilitzacions previstes per la setmana vinent. Diu Chacón que, no obstant, vigilaran que es compleixin els compromisos que han portat la pau al servei d’autobusos. 

La presidenta de l’EMT, Begoña Floria, no ha volgut valorar si és o no un bon acord tot dient que no s’hauria d’haver arribat a aquesta situació. Ha agraït la bona actitud dels representants dels treballadors. Floria reivindica el paper dels autobusos municipals com un servei públic necessari i de qualitat.

La passada setmana es van fer aturades parcials de quatre hores dimarts i dijous i n’hi havia programades per la setmana vinent, els dies 22 i 24, que ja no es duran a terme.