En Comú Podem Tarragona avala obrir negociacions amb la CUP

Publicat divendres 12 de Juliol de 2019 07:15
  • Laura Casas

En Comú Podem Tarragona avala obrir negociacions amb la CUP per abordar la seva entrada al govern municipal. L’assemblea dels comuns, celebrada aquest dijous al vespre, ha aprovat la proposta per 27 vots a favor i 7 vots en contra i una abstenció. Han acordat, per tant, obrir negociacions amb la CUP prenent com a base l'acord de govern que ja van signar amb ERC.

Durant la trobada, els regidors han explicat la reunió mantinguda i el document de 56 punts lliurat per la CUP per analitzar la possibilitat de signar un pacte a tres al consistori tarragoní. Segons informen, la gran càrrega de feina actual de les regidores i regidors ha estat un dels arguments per defensar la possibilitat d'un nou soci de govern. Per contra, el manteniment d'unes polítiques realment municipalistes i sense un gran component simbòlic al voltant del procés independentista ha estat un argument per mantenir l’acord a dos. Els comuns pensen que està sent molt satisfactori en aquest aspecte.

D'altra banda, s'han aprovat les normes internes de funcionament i s'ha aprovat la composició de la Comissió de Coordinació. Entre aquestes, algunes tenen assignades responsabilitats concretes com Patrícia Olivé que serà la coordinadora, el Carlos Jerez, secretari d'organització. Així mateix s'han creat diversos grups de treball per tal desenvolupar els eixos programàtics de la formació, des del govern municipal, i també per enfortir les relacions amb el teixit associatiu.