Entitats ecologistes i veïnals rebutgen la construcció d'un bypass ferroviari al Baix Gaià

Publicat dijous 10 de Agost de 2017 10:07
  • Tarragona Ràdio

Entitats ecologistes i veïnals rebutgen la construcció d’una via d’enllaç entre la línia d’alta velocitat i la línia convencional pel Baix Gaià. S’oposen rotundament a la proposta presentada setmanes enrere per les plataformes en defensa del transport públic en el seu document de diagnosi i millora del servei ferroviari al Camp de Tarragona. La pdf.camp i la PTP creuen aposten per situar aquest bypass entre els pobles de Ferran i la Pobla de Montornès.

Els contraris a aquesta proposta, entre els quals hi ha la Federació de Veïns de Llevant o l’Associació Mediambiental La Sínia, sostenen que tindria un impacte ambiental i social molt elevat. Recorden que és un territori on ens pocs quilòmetres conviuen diverses infraestructures com ara diverses carreteres, l’autopista AP-7, la línia de tren convencional i la d’Alta Velocitat. Creuen, també, que la possible construcció d’aquest enllaç per Ferran suposaria deixar el nucli envoltat d’infraestructures, i que l’impacte paisatgístic i acústic seria molt gran. El mateix passaria amb Altafulla, que quedaria envoltat per carreteres i línies ferroviàries. 

Alba Muntadas, portaveu de La Sínia i de l’EINA d’Altafulla, diu que ubicar el bypass a l’Arboç com es pretenia inicialment seria una bona solució.

Segons els col·lectius contraris, la proposta d’aquest enllaç ferroviari, afecta de ple la Vall del Gaià i les seves hortes fèrtils. Aquestes entitats expliquen que ja es va plantejar una proposta similar amb la construcció de la línia de l’alta velocitat i que en aquell moment ja van expressar la seva total disconformitat. Aposten per un debat ampli i transparent sobre aquesta qüestió amb la participació del territori.