ERC presentarà una moció al plenari per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions

Publicat dijous 08 de Febrer de 2018 19:02

El grup municipal d’ERC a Tarragona vol que l’Ajuntament es posicioni davant la delicada situació que travessa el sistema públic de pensions.
Proposa que el consell plenari acordi un seguit de mesures, algunes municipals.
El portaveu republicà, Pau Ricomà, assegura que ‘El PP ha dilapidat el Fons de Reserva de la Seguretat Social reduint els 66.815 milions que hi havia al 2011, als 8.095 milions actuals. Considera que el sistema públic de pensions està en perill.
Pels republicans, ‘és indispensable millorar les cotitzacions actuals per garantir les futures pensions'. per aconseguir-ho, demanen
uns salaris dignes i derogar les reformes laborals del PSOE i del PP per recuperar el marc de relacions laborals i sindicals anterior.
El text de la moció que es portarà al proper plenari, proposa instar el Govern de l’Estat a revaloritzar obligatòriament les pensions en funció de l’IPC.
La moció proposa també que l’Ajuntament de Tarragona estableixi un salari mínim interprofessional de 1.000 euros, com ja s’ha fet en altres ajuntaments catalans, permetent augmentar les cotitzacions més baixes.
Altres accions que proposen els republicans són l’adopció de mesures fiscals que premiïn les empreses que millorin les retribucions que estableixen els convenis col·lectius i promoure l’equiparació de les pensions entre homes i dones.