El director de l'Arxiu, mossèn Fuentes, i l'arquebisbe Joan Planellas.

El director de l'Arxiu, mossèn Fuentes, i l'arquebisbe Joan Planellas.

Es compleixen cent anys de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

Publicat divendres 24 de Gener de 2020 13:10
  • Arquebisbat
  • Arxiu
  • Jan Magarolas Guinovart

L’Arxiu Històric de l’Arxidiocesà de Tarragona celebra cent anys de la seva creació. El 9 de febrer de 1920, el cardenal Vidal i Barraquer va fundar el primer arxiu eclesiàstic de Catalunya, que a l’actualitat representa l’arxiu modern més antic de la ciutat.

Per celebrar l’efemèride dels cent anys, l’Arquebisbat ha preparat un seguit d’actes que començaran aquest febrer i s’allargaran fins l’any vinent. El director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà, mossèn Manuel Fuentes, ha presentat aquest matí el programa d’actes de la celebració, on destaca la presentació d’un llibre i unes jornades documentals sobre la Guerra Civil, al juny. Mossèn Fuentes explicava la importància que tenia l’Arxiu per la ciutat.

Aquest procés de digitalització permet consultar més de 15.000 documents en línia, en una pàgina que ha rebut més d’un milió de visites des del 2009, amb una mitjana diària de 450 visites.

Per la seva banda, l’arquebisbe de Tarragona, monsenyor Joan Planellas, ha volgut tenir unes paraules en record de les víctimes de l’accident de la Petroquímica i del temporal Gloria, i assegura que s’ha vist «molt afectat». Ho ha fet coincidint amb el 25è aniversari del Concili provincial que es va celebrar a Tarragona el 1995, les resolucions del qual ha dit que eren plenament vigents.