Es completa la captura de tots els porcs vietnamites de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau

Publicat dimarts 10 de Setembre de 2019 12:46
  • Tarragona Ràdio

Capturada la colònia de porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. Aquest dilluns han capturat 23 exemplars i aquest dimarts, els 2 que quedaven. Els animals han estat traslladats al refugi de la Bassa del Vendrell.

L’actuació està coordinada pels serveis tècnics de l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana, la Generalitat amb el departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, l’entitat de defensa animal FAADA i veterinaris, per tal d’abordar la situació de manera integral.

En el Refugi se’ls hi extraurà sang per fer l’analítica corresponent, se’ls hi posarà el xip identificatiu, se’ls esterilitzarà i, aleshores, passaran la quarantena per a la seva posterior reubicació. L’Ajuntament es fa càrrec de la despesa de 15.000 euros que suposa l’operació. Inclou la fase de captura, l’esterilització i la manutenció dels animals fins la seva reubicació.

Els porcs vietnamites petits s’han capturat amb xarxes i els grans amb dards tranquil·litzants. Es demana a la ciutadania que no s’acosti a la zona de treball del Parc de la Muntanyeta, ni s’interfereixi amb la feina que desenvoluparan els veterinaris i agents rurals.