Es preveu una campanya amb poca producció d'avellana a causa de les males condicions meteorològiques

Publicat divendres 10 de Agost de 2018 09:28
  • ACN
  • Pagesos
  • Unió Pagesos
  • Agricultura

Els pagesos del Camp de Tarragona preveuen una campanya amb menys producció d’avellana que l'any passat. Les ventades del març van fer caure la brotada i les altes temperatures de l'onada de calor han cremat les branques exteriors. Es calcula que les xifres rondaran les 8.000 tones.

Des d'Unió de Pagesos, el responsable de la fruita seca, Rafel Español, ha explicat que ‘les inclemències del temps’ fan esperar menys collita que en la temporada passada, quan tampoc es van assolir grans xifres. Segons Español, això farà perillar les branques afectades pel cop de calor. Augura que ‘a l'hivern hi haurà moltes branques mortes i l'arbre, en lloc de fer-se gran, es farà petit’.

Els arbres han hagut de suportar un estiu de molta calor, amb ‘la traca final’ dels primers dies d'agost. Les temperatures han rondat els 40º durant el dia i a la nit no han baixat dels 30º. Español lamenta que ‘les persones notem els cops de calor i busquem ombra, però l'arbre l'ha d'aguantar’.

Els pagesos iniciaran de nou la campanya, a l'expectativa del preu de l'avellana. Amb tot, el responsable de la fruita seca d'Unió de Pagesos, Rafel Español, explica que les perspectives apunten que no serà molt elevat.

L'últim any que es va aconseguir arribar a aquest preu va ser el 2016, amb uns 2/2,20€ la lliura.