Es redueixen gairebé a la meitat els morts en accidents de trànsit a Tarragona durant el primer trimestre

Publicat dimecres 01 de Abril de 2020 09:43
  • Tarragona Ràdio

El nombre de víctimes mortals a les carreteres de la demarcació de Tarragona es redueixen gairebé a la meitat durant el primer trimestre de l’any. Entre l’1 de gener i el 31 de març de 2020 han mort 8 persones a la xarxa viària tarragonina. L’any passat per aquestes mateixes dates el nombre de morts va ser 14. Junt amb la de Lleida, la nostra és la demarcació catalana que experimenta un descens més important. En canvi, la sinistralitat mortal a Barcelona i Girona durant aquestes tres primers mesos de l’any registra unes dades similars a l’any anterior.

Des de l’1 de gener fins al 31 de març d’enguany, 26 persones han mort en 21 accidents mortals a les carreteres de Catalunya. Això suposa un descens d’un 29,7% respecte el mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 37 persones. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut una reducció del 41% en comparativa amb el 2019. Si analitzem les morts per tipus de dia de la setmana, observem que el 70% han estat en cap de setmana o festiu. Pel que fa als col·lectius vulnerables, durant aquest primer trimestre de l’any han mort tres motoristes, un ciclista i dos vianants.

Aquest mes de març, i com a conseqüència del confinament decretat per frenar la propagació del coronavirus, només hi ha hagut 5 víctimes mortals a la xarxa viària catalana, quan durant el març de l’any passat n’hi va haver 19.