Espimsa acomiada el seu gerent, Isidre Prunor

Publicat dijous 10 de Octubre de 2019 07:06
  • Tarragona Ràdio

Cessat el gerent de l’empresa pública de Mercats, Isidre Prunor. Ha estat en el transcurs del Consell d’Administració celebrat aquest dimecres a la nit. Prunor portava tres dècades al capdavant d’Espimsa. Ha estat cessat amb els vots del PDeCAT, que presideix l’empresa, ERC, En Comú Podem, Ciutadans i la CUP. El PSC s’han abstingut, segons publica avui el Diari de Tarragona.

El cessament tindrà efecte el proper 30 de novembre i Prunor rebrà una indemnització de 68.000 euros de les arques públiques, segons les mateixes fonts. Espimsa convocarà un concurs públic per cercar un nou gerent per l’empresa pública de mercats, que presideix Dídac Nadal (PdeCAT).

En un comunicat posterior, La CUP justifica el vot favorable a l’acomiadament i afirmen que està ‘sobradament motivat’. Asseguren que no estan d’acord amb la indemnització i pensen que ‘és indecent donada la quantitat que se li ha pagat any rere any des de les arques de l’empresa pública’. De fet, des de la CUP havien proposat que Prunor fos acomiadat per via disciplinària. També han sol·licitat a la presidència que examini jurídicament tota la documentació dels darrers anys per determinar si la gestió s'ha fet seguint els preceptes legals.

També en un comunicat, el PSC manifesta la disconformitat en les formes com s’ha tramitat la destitució del gerent. Asseguren que estan a favor del canvi de gerència, però les formes ‘són incorrectes’, afirmen, i per això s’han abstingut. Així mateix, lamenten que no se’ls hagi informat en una reunió prèvia dels motius i arguments de l’acomiadament.