4 de 8 amb l'agulla carregat pels Xiquets de Tarragona a la Selva del Camp. Autor: Gerard Recanses

4 de 8 amb l'agulla carregat pels Xiquets de Tarragona a la Selva del Camp. Autor: Gerard Recanses

Estrenes i entrebancs per a les colles de Tarragona aquest cap de setmana

Publicat dilluns 06 de Juny de 2016 07:38
  • castells
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

Cap de setmana atrafegat per a les colles de la ciutat de Tarragona. Tot just aquest diumenge a la tarda, els Xiquets actuaven a la Selva del Camp i ho feien amb una estrena, la del 4 de 8 amb l'agulla, que els va donar bones sensacions al quatre però no al pilar, que es va trencar. El castell va quedar en carregat quan sortia l'enxaneta. Els matalassers, que finalment no van portar a la Selva l'estrena dels castells de nou, van descarregar tot seguit el tercer 2 de 8 amb folre de la temporada i un 3 de 8 impecable per acabar, abans del vano de 5 final.
 
La Jove de Tarragona havia actuat al migdia, a la diada del local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els d'Aleix Bordas van afrontar, de sortida, un 2 de 8 amb folre que els va quedar en intent. La construcció va començar remenada, girant-se dels pisos superiors i trencant-se quan entrava l'enxaneta. El sotrac va fer que els de la camisa lila rebaixessin intencions i apostessin pels dos castells bàsics de vuit, el 3 i el 4. En primer lloc, un carro gros nerviós però solvent i, en segon, un 3 de 8 plàcid. Van tancar la diada amb un 5 de 7 de tràmit.
 
Al seu costat, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van lluir a casa el seu estat de forma impressionant, ja a aquestes altures de temporada. El 5 de 7 inicial se'ls va tancar massa dels pisos superiors, però el van poder treballar i el van acabar descarregant sense angúnies. Després de coronar-lo fa unes setmanes a Figueres, els del barri cooperativista van tornar a provar ahir un 2 de 7 que van descarregar amb una bona dosi d'èpica. El 4 de 7 plàcid de la tercera ronda va donar pas a un pilar de 6 impecable tot i la dimensió de l'espadat.
 
Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, van ser dissabte a Vila-seca en una diada que es va suspendre a mig transcurs a causa de la pluja que queia en aquesta localitat del Tarragonès. En les dues primeres rondes, les que es van poder celebrar de l'actuació, els del barri mariner van patir una caiguda inesperada de 3 de 7, que va quedar, doncs, en intent, i i van descarregar el 4 de 6.