Estudiants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació omplen la viquipèdia amb imatges d'art romà

Publicat dimecres 30 de Setembre de 2015 19:22
  • Tarragona Ràdio

Els Alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació
de Tarragona han il·lustrat la Viquipèdia amb imatges d'art romà de la ciutat. Ho han fet en el marc del projecte wikiArs, impulsat per aquest centre educatiu, l’Associació Amical Wikimedia i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Concretament, són alumnes del cicle formatiu d'il·lustració del centre. Han creat un seguit d’imatges que acompanyaran articles a l'enciclopèdia sobre temes històrics d’època romana.
La col·laboració ja es va iniciar al 2013, i durant aquests dos anys ha comptat amb la participació de deu estudiants.
que van fer dibuixos interpretatius de l’estàtua de l’emperador August, entre d'altres elements.
Ara, els treballs se centren en la continuació dels dibuixos reconstructius de l’edifici dels banys de la Vil·la Romana dels Munts i en la representació de dones de Tarraco a partir de documentació epigràfica.
Totes les imatges que han sorgit d’aquest projecte divulgatiu han estat carregades al repositori d’arxius gràfics i audiovisuals a Wikimedia Commons.
Algunes d’aquestes il·lustracions ja han estat utilitzades a la Viquipèdia, en diverses llengües, per acompanyar diferents articles, i estan a disposició de qui en vulgui fer ús, sempre que se citi l’autoria i es respectin els termes de la llicència. Així mateix, les il·lustracions s’han utilitzat per a activitats educatives i de difusió del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.