Estudien ubicar el Centre Jujol a la Casa de les Ànimes, al cor de la Part Alta

Publicat dilluns 24 de Febrer de 2020 05:51
  • Laura Casas
  • Laura Tarsà

El Centre Jujol es podria ubicar a la Casa de les Ànimes, al cor de la Part Alta. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha posat a disposició del projecte aquest edifici que té en propietat per convertir-lo en un espai artístic emblemàtic que reuneixi el patrimoni documental de Josep Maria Jujol. Hores d’ara, es troba dispers entre la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a Barcelona, l’Arxiu Municipal de Sant Joan Despí i la Casa Bofarull dels Pallaresos.

El projecte costaria entre 800.000 euros i 1 MEUR. Per fer-hi front, es treballa conjuntament entre la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l’ajuntament tarragoní. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio la voluntat de l’ens de participar en el projecte. Diu que seria un reconeixement merescut per una gran figura, com ha estat Jujol. Reconeix que ja s’han produït els primers contactes i espera que les altres administracions se sumin a un projecte difícil d’assumir sense aquestes sinergies institucionals.

El president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Joan Tous, ha explicat a Tarragona Ràdio que el territori té un deute pendent amb l’arquitecte modernista. Diu que hi ha bona predisposició de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat per tirar endavant aquest esperat centre de divulgació de la seva figura i obra.

La casa de les Ànimes, al carrer de l’Arc de Sant Llorenç, entre el Portal del Carro i la plaça de la Pagesia, està porta per porta amb la seu del Gremi de Pagesos. Aquest local té obres emblemàtiques de l’arquitecte modernista, que va ser soci de l’entitat. Fa pocs mesos que s’ha començat a gestar la iniciativa. No es descarta que part del projecte del Centre s’ubiqui damunt del Teatre Metropol, l’obra més emblemàtica de Jujol a la ciutat.