Eudald Carbonell i Cinta S. Bellmunt recopilen en un llibre una seixantena de receptes del paleolític

Publicat dijous 11 de Febrer de 2016 10:42
  • Tarragona Ràdio

Un llibre recopila una seixantena de receptes de l'època del paleolític.
L'arqueòleg Eudald Carbonell i la periodista Cinta S. Bellmunt són coautors del llibre PÀLEO RECEPTES. La dieta dels nostres orígens per una vida saludable’.
Tots dos són membres de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.
El manual també inclou informació sobre jaciments,
molts d’ells en indrets on excava l’IPHES, on s’han trobat evidències dels aliments que serveixen com a ingredients de les receptes.
Així, el llibre ensenya a fer plats com el remenat d’ous de perdiu amb cranc i espàrrecs, un estofat de cavall amb nous i pomes o la tonyina a la pedra.
Les receptes s'ofereixen en dos formats: un pensat per dur a terme a l’aire lliure i un altre destinat a elaborar els plats a la cuina de casa. Aquesta adaptació ha anat a càrrec de Diana Novell i Rico Ponti. Cada recepta s’acompanya d’una fotografia realitzada per María Àngels Torres
Cinta S. Bellmunt n’ha parlat al Matí de Tarragona Ràdio.
El llibre es presenta aquest dijous a les vuit del vespre a la llibreria La Capona de Tarragona.
la presentació anirà a càrrec del cuiner del restaurant El Barquet, David Solé. L'ha publicat Cossetània Edicions en català i Cúpula (Planeta) l'ha editat en castellà.